Dit is ons Leven (2)

 1. http://fotofilosofie.skynetblogs.be/
  Volgende Tentoonstelling:
  Met dank aan de Alfons Smets Residenties  
 2. vierde tentoonstelling http://fotofilosofie.skynetblogs.be tentoonstelling park Vredestoren EbenEmael tot juli 2018   of op afspraak in Meensel
 3. FOTOFILOSOFIE

  Octaaf Coeckelberghs & Thea Swinkels Né le 1 mai 1956 Née, le 8 juillet 1967

  De essentie waar fotografe (Thea Swinkels) en ik (Octaaf Coeckelberghs)  naast het praktische leven mee bezig zijn, proberen we te vatten in een tentoonstelling: "Woord zoekt Beeld".

  Ons werk, FOTOFILOSOFIE, schetst het ontstaan van het zijn, vanaf de oerknal en zo verder de schepping in. Fysica die Chemie en die dan weer Biologie deden geboren worden. 

  Het wil de rol van de filosofie als zingeving van ons bestaan accentueren. Vanuit de wetenschappen aantonen dat het leven een ééngemaakt spiritueel gebeuren is. Op zoek naar zin en onzin in alle domeinen van het leven.

  De mensheid is op een punt gekomen dat alles wat objectief kan worden begrepen in kaart gebracht is.  Het is allemaal zo fenomenaal en toch is er relatief gezien niet zo veel interesse voor. 

   

  Deze reeks gaat over de wereldpolitiek en is sterk antimilitaristisch.

  Zoveel wereldproblemen zijn aan een oplossing toe; een te groot deel van de wereldbevolking is om allerlei redenen niet echt bezig met de oplossing ervan, gevangen ook in hun subjectieve situaties.

   

  Octaaf Coeckelberghs (het Voortijdig Testament, Filosofisch Verzet, de Blogfilosoof)  ps dit is ongeveer een chronologische voorstelling van de werken, je kan ze ook zien als een filosofisch verhaal dat begint met het werk "zin" en "vader Fysica en moeder Chemie" "Filosofische Invalshoek" enz...voor meer uitleg en eventueel lezing omtrent de onderwerpen, contacteer ons

 4. totaalwerk blogfilosoof :

   

  http://hetvoortijdigtestament.skynetblogs.be acht boekdelen, in totaal 1944+ bladzijden

  vervolg in Nederlands    http://diepzinnigletterzetten.skynetblogs.be 

   

  continuation in English  http://7internationalblogs.skynetblogs.be /  and  http://fiLoview.skynetblogs.be

geen fotoshop (lang verhaal, spiegel in bos)

De commentaren zijn gesloten.